Reparatii turbosuflante – Este foarte important de retinut ca  reconditionarea turbosuflantei sau cumpararea unei turbosuflante noi sa se faca la unitati specializate, agreate de Registrul Auto Roman, de la care sa solicitati facture, certificat de garantie si certificat pentru inspectia finala (proba pe bancul de testat turbosuflante).
Este foarte important de urmarit consumul de combustibili la auto IVECO EUROTEK – EUROSTAR-TRUKER, intrucat acesta este un elemant foarte important in functionarea corecta a motorului. Acest motor este asistat de calculator si are sensori in 6 puncte de masurare, inclusiv un sensor pentru presiunea atmosferica. Toate semnalele sant prelucrate si calculatorul comanda cantitatea de combustibil necesara.
Din studiile facute pe un numar mare de motoare unul din elementele de baza care modifica substantial consumul de combustibil este presiunea din carterul motorului, presiune care poate fi observata pe aspiratia turbosuflantei.
Cel mai simplu este sa obervati daca pe aspiratia turbosuflantei este ulei. Elemantul care determina cresterea presiunii este FILTRUL EPURATOR care sa gaseste pe spatele motorului si care trebuie schmbat sau in cel mai rau caz spalat cu tricor etilena sau diluant. Prin acest filtru motorul respira si asigura o functionare buna. Presiunea din baie este sesizata de un senzor care este montat in apropierea filtrului epurator si este transmisa la calculator. Din constructie in memoria calculatorului sant introduse elemante de baza pentru comparatie presiunii din baie, in cazul in care aceasta creste, se datoreaza unor uzuri si imediat caculatorul comanda o crestere a cantitatii de combustibil pentru mentinerea constanta a regimului de lucru.
Din acest motiv va aducem in atentie acest lucru cu recomandarea sa schmbati periodic acest filtru, aprox 100.000 Km. Daca consumul de combustibil se mentine marit in principal se poate datora turbosuflantei. In acest caz nu ezitati sa ne contactati, veti avea numai de castigat.
Va stam la dispozitie cu orice informatie in domeniu, totodata va informam ca santem in masura sa rezolvam problemele tehnice ale turbosuflantei.