Port Trigger – pe intelesul tuturor

Port trigger comparative cu port foeward este mai rar utilizat. Frecvent va intalniti cu cazurile in care aveti un DVR in reteaua interna si doriti sa dati acces din exterior catre acesta pentru a fi accesibil din aplicatia care o aveti in Android de exemplu. Pentru asemenea cazuri folositi port forward dar retineti ca acel port ramane deschis permanent si exact catre o adresa de IP definita.

In afara de aceste cazuri uzuale pe care le intalneste fiecare pe acasa frecvent mai sunt si situatii cand se doreste deschiderea unui port numai temporar, iar acest port sa fie disponibil pentru dispositive multiple.

Port Trigger va permite sa deschideti porturi pentru date termporar, atunci cand dispozitive din LAN necesita acces nerestrictionat la internet. Sunt doua metode de a deschide porturi de date de intrare: port forwarding și port trigger. Port forwarding deschide porturile de date specificate tot timpul si necesita o adresa de IP statica. Port trigger deschide doar portul de intrare cand un dispozitiv din LAN necesita acces la portul trigger. Spre deosebire de port forwarding, port trigger nu necesita o adresa de IP statica pentru dispozitive LAN. Port forwarding pemite ca dispozitive multiple sa imparta un singur port deschis iar port trigger permite accesul la portul deschis doar unui singur client pe rand.

Un exemplu de necessitate a port trigger:

Atunci cand un client din retea doeste sa se conecteze la IRC (cum erau Mirc, Pirch, etc acelea cu faiomoasele „”ASL PLS”” va mai amintiti?) realizeaza o conexiune de iesire pe un port intre 6660 si 7000. Serverul la care se conecteaza, dupa ce verifica userul sa fie unic realizeaza o conexiune noua catre PC pe portul 113. Deoarece in asemenea cazuri router-ul nu stie care PC incearca sa se conecteze la serverul IRC acesta opreste conexiunea.

In asemenea situatie setarea port trigger rezolva situatia deoarece atribuie portul 113 receptionarii datelor de intrare.

Fara configurarea port trigger in router prin care se atribuie portul 113 receptionarii datelor de intrare in exemplul nostru, conexiunea de la server ar fi fost oprita de router.

Ar putea sa-ti placa...

Popular Posts